Vår hovedsamarbeidspartner er advokatfirmaet CMS Kluge.

To praktikanter søkes til den norske delegasjonen i Strasbourg fra 1 september til 15 desember  2010.

Søknadsfrist er 15. mai 2010. 

Praktikantordningen gir innblikk i virksomheten ved en utenriksstasjon og er etablert for å spre kunnskap om og interesse for arbeidet i utenrikstjenesten.Praktikantoppholdet ved delegasjonen i Strasbourg vil gi et godt innblikk i multilateralt samarbeid generelt og mer spesifikt i hvordan Norges interesser fremmes gjennom arbeidet i de styrende organer for Europarådet.

Videre vil praktikantoppholdet gi økt innsikt i de saksområdene Europarådet dekker, med vekt på menneskerettigheter, demokratiutvikling og rettsstatsprinsippe Praktikantoppholdet har en varighet på inntil seks måneder. Praktikanten vil delta i delegasjonens daglige virke. Arbeidet vil omfatte oppgaver på det politiske område, rapportering samt informasjonsarbeid, og tilrettelegging ved besøk og arrangementer. Praktikanten vil også delta i øvrige arbeidsoppgaver  ved delegasjonen.Praktikantordningen er ulønnet, men delegasjonen utbetaler et stipend til studenter som ikke mottar støtte fra Statens lånekasse for utdanning under oppholdet. Stipendet utgjør for tiden EUR 650 pr måned.

Praktikanten må selv dekke sine reise- og boligutgifter. Det er en forutsetning at praktikanten har norsk statsborgerskap, er medlem i norsk folketrygd og har gyldig helsetrygdkort. I vurderingen av søknadene vil vi bl.a. legge vekt på søkers utdanningsbakgrunn, språkkunnskaper, skriftlig framstillingsevne og personlig egnethet for arbeidet.

Kandidater med bakgrunn fra juridiske eller europapolitiske studier oppfordres spesielt til å søke. Opplysninger om praktikantordningen kan fåes ved henvendelse til  de nåværende praktikanter Pernille Birkelund og Ekaterina Khardikova eller til ambassaderåd Turid Kongsvik/ambassadesekretær Elin Widsteen, telefonnr. +33 3 88 25 09 65.

Søknad vedlagt CV, vitnemål og  referanser sendes delegasjonens e-post adresse: coe.strasbourg@mfa.no

 

Kategorier: Nyheter